Utskick på väg

Bild för lars
lars
2015-06-24

Nu kommer utskicket för juni och med det årets klistermärke och diverse information. Vad det är för art  på märket får ni se inom kort.

Här i Skåne känns det som att det flesta dagar är antingen regniga eller regniga, men med lite tur blir det kanske bättre längre fram i sommar. Det är kul att se i rapporterna att det flyger både ängsmetallvinge, pärlgräsfjärilar och slåttergräs på sina håll. Blir det lite varmt ska nog både Rökepipan och Billebjer kunna locka fram dem också.

Årsrapporten 2014 kommer ha ett bildtema som är fjärilar från norra Sverige och alla som är intresserade av att vara med och kan tänka sig att donera bilder är mycket välkomna. "Norra Sverige" i detta fall är arter som finns norr om Norrlandsgränsen.

Den utlovade nvasionen av tistelfjärilar verkar ha kommit av sig eller helt enkelt aldrig nått hit på grund av de parkerade lågtrycken. Vi får hålla tummarna ändå. Många gammaflyn verkar i alla fall ha tagit sig hit. 

Om du som läser detta kommer vara i Abisko på fredag eller i Nordmaling/Umeå på söndag eller känner någon som är i de trakterna så är alla varmt välkomna till föredrag på Abisko naturum respektive på föredrag och exkursion i Hummelholm!

Kommentarer

Bild för lars

De många remsorna till vänster är den moderna tidens svar på kuvertklistring, kuverten har klisterremsor och det blir många bitar skyddspapper att ta bort från kuverten.

Dela eller tipsa
Webbplatsen är byggd med open-source systemet Drupal och är utvecklad av webbyrån Happiness.
Information om Cookies