Våren kommer

Bild för lars
lars
2014-04-15

Nu är vi en bit in i april och det börjar komma rapporter från olika lokaler, bland annat från Torstorpamon i Närke, Sandviken och Askö i Södermanland, skånska Kämpinge, När Grauänge på Gotland, Flylidenvägen i Stenkullen, Johannelund i Stockholm, Mällby i Bollstabruk och Källbrink i Huddinge. Själv ska jag se om jag hinner Rökepipan och Billebjer i helgen.

Arbetet med årsrapporten har gått fint framåt och jag hoppas kunna lägga upp årets trender för de vanligaste arterna här snart. Vi hann inte ikapp fåglarna i år men allt material är datalagt och kommer att komma upp efterhand.

Kanske kan det vara roligt att nu när det snart finns aurora- raps- & kålfjärilar på gång testa våra träningssidor? Den normala med alla svenska vitfjärilar (Pieridae) finns här: http://www.dagfjarilar.lu.se/quiz/vitfjarilar och för den som vill ha utmaningar finns den vansinnigt stressade här: http://www.dagfjarilar.lu.se/vitfjarilarspeed (15 arter på 45 sekunder, ingen har någonsin hunnit mer än 13).

Till sist vill jag också flagga för den spännande nya sektionen som som vi tack vare Carin Kullberg i Dyltabruk nu har på hemsidan: senaste nytt inom fjärilsforskning: http://www.dagfjarilar.lu.se/allt-om-fjarilar/forskningsartiklar/artikel...

Dela eller tipsa
Webbplatsen är byggd med open-source systemet Drupal och är utvecklad av webbyrån Happiness.
Information om Cookies